Klubi i Arteve

Mbrëmje letrare Muzika e ëmbël e pianos të merr me vete, sapo hyn në oborrin e shkollës “Dëshmorët e Lirisë”. Njerëz që nxitojnë i shkojnë pas melodisë drejt katit të tretë, ku janë mbledhur nxënësit krijues të gjimnazit “Petro N. Luarasi”....

Klubi i Karrierës

Nga nxënësit, për nxënësit Klubi i Karrierës vjen si një risi ndër klubet në gjirin mikpritës  të gjimnazit “Petro Nini Luarasi”. Njëri nga themeluesit përgjigjet se si u krijua klubi: “Gjithçka zuri fill në një mbrëmje të freskët vere. Ne të tre si çdo herë po...

Klubi “Youth Club”

Tema: Diskutim me autoren Vera Bekteshi në Muzeun e Gjetheve Periudha: Tetor,2019 Aktiviteti u zhvillua në sallat e Muzeut të Gjethes. Në të ishte e ftuar Vera Bekteshi, një autore e librave të shumtë për komunizmin. Ajo ndau eksperiencat e saj si  një fëmijë e rritur...

Editoriali i gazetës

“Petroninasit”, në një realitet të merituar dhe të shumëpritur Ka krijuar një kulturë të re pune dhe komunikimi, së pari me këshillin pedagogjik dhe më pas me nxënësit, prindërit, dhe komunitetin. Mundëson kushte që të gjithë nxënësit të arsimohen në bazë të mundësive...

Teknologjia dhe shkenca

Eksperimente fizike të kryera nga nxënësit e PNL Në Petro Nin, fizika është një lëndë të cilës i jepet shumë rëndësi, që nga baza teorike deri tek ajo praktike. Për këtë arsye, në kuadër të disa tematikave të marra e të shpjeguara nga mësuesit e fizikës së shkollës,...