Gjimnazi "PetroNiniLuarasi"

Pena e Petroninsave

Pena e Petroninsave “Petroninasit”, në një realitet të merituar dhe të shumëpritur   Shkolla Petro Nini Luarasi ka krijuar një kulturë të re pune dhe komunikimi, së pari me këshillin pedagogjik dhe...

ZBAVITJE

KURIOZITETE kURIOZITETE RRETH SISTEMEVE ARSIMORE NE BOTE Shkolla e qytetit Montessori në Lucknow, Indi, është shkolla më e madhe në botë për sa i përket numrit të nxënësve, me më shumë se 32,000...

SPORTI

Aktiviteti sportiv i petroninasve Aktivitete te ndryshme te zhvilluara ne PNL Gjimnazi;Petro Nini Luarasi ka zhvilluar shume aktivitete sportive si :finalja  e futbollit per femra.Me nje përkushtim...

INTERVISTA

Nje intervistë me mësuesen Alma Rusin Pjesë e stafit të shkollës sonë janë mësuesit më të mire të vendit dhe shumë prej tyre me eksperienca shumëvjeçare në fushën e arsimit.Shkolla “Petro Nini...

Klubi i Arteve

Mbrëmje letrare Muzika e ëmbël e pianos të merr me vete, sapo hyn në oborrin e shkollës "Dëshmorët e Lirisë". Njerëz që nxitojnë i shkojnë pas melodisë drejt katit të tretë, ku janë mbledhur...

Klubi i Karrierës

Nga nxënësit, për nxënësit Klubi i Karrierës vjen si një risi ndër klubet në gjirin mikpritës  të gjimnazit “Petro Nini Luarasi”. Njëri nga themeluesit përgjigjet se si u krijua klubi: “Gjithçka...

Klubi “Youth Club”

Tema: Diskutim me autoren Vera Bekteshi në Muzeun e Gjetheve Periudha: Tetor,2019 Aktiviteti u zhvillua në sallat e Muzeut të Gjethes. Në të ishte e ftuar Vera Bekteshi, një autore e librave të...

Editoriali i gazetës

“Petroninasit”, në një realitet të merituar dhe të shumëpritur Ka krijuar një kulturë të re pune dhe komunikimi, së pari me këshillin pedagogjik dhe më pas me nxënësit, prindërit, dhe komunitetin....

Teknologjia dhe shkenca

Eksperimente fizike të kryera nga nxënësit e PNL Në Petro Nin, fizika është një lëndë të cilës i jepet shumë rëndësi, që nga baza teorike deri tek ajo praktike. Për këtë arsye, në kuadër të disa...