Pena e Petroninsave “Petroninasit”, në një realitet të merituar dhe të shumëpritur   Shkolla Petro Nini Luarasi ka krijuar një kulturë të re pune dhe komunikimi, së pari me këshillin pedagogjik dhe më pas me nxënësit, prindërit, dhe komunitetin. Mundëson kushte që të...

ZBAVITJE

KURIOZITETE kURIOZITETE RRETH SISTEMEVE ARSIMORE NE BOTE Shkolla e qytetit Montessori në Lucknow, Indi, është shkolla më e madhe në botë për sa i përket numrit të nxënësve, me më shumë se 32,000 nxënës.Nxënësit në Kinë marrin shumë detyra shtëpie. Nxënësit kanë një...

SPORTI

Aktiviteti sportiv i petroninasve Aktivitete te ndryshme te zhvilluara ne PNL Gjimnazi;Petro Nini Luarasi ka zhvilluar shume aktivitete sportive si :finalja  e futbollit per femra.Me nje përkushtim te pashoq te mesuesit Altin Feshti dhe lojën me shume sakrifica te...

INTERVISTA

Nje intervistë me mësuesen Alma Rusin Pjesë e stafit të shkollës sonë janë mësuesit më të mire të vendit dhe shumë prej tyre me eksperienca shumëvjeçare në fushën e arsimit.Shkolla “Petro Nini Luarasi”  ka pasur fatin që pjesë së stafit së saj petagogjik të ketë një...