Aktiviteti sportiv i petroninasve

Aktivitete te ndryshme te zhvilluara ne PNL

Gjimnazi;Petro Nini Luarasi ka zhvilluar shume aktivitete sportive si :finalja  e futbollit per femra.Me nje përkushtim te pashoq te mesuesit Altin Feshti dhe lojën me shume sakrifica te gocave fituan sot ne finalen e zhvilluar te fushat e liqenit dhe erdhen me kupën në dore.

Aktivitet miqesor ne volejboll per vajza ku moren pjese dy shkollat e mesme
“Petro NiniLuarasi” -“Sami Frasheri”
zhvilluar me rastin e 75 vjetorit të çlirimit të Tiranës përballi të gjitha shkollat e mesme të TIRANËS ku sot finalistët ishin vajza të shkollës PNL dhe Q.STAFA të cilat shfaqën një GARË me elementë cilësor dhe emocional. Organizuar nga mësuesja dhe trajnerja ndërkombëtare per volejboll Rudina Omeri drejtoria Arsimore rajonale Tiranë.

      

INTERVISTE ME MESUESE RUDIN:(Rudina Omeri mesuese fiskulture)

1. Çfarë sportesh kryeshisht luhen në PNL?

  • Sportet që luhen më shumë në PNL janë kryesisht futbolli një ndër lojërat më të pëlqyera nga djemtë , dhe volejbolli e pëlqyer nga vajzat, gjithashtu luhet basketboll, dhe tenis.
  • A janë të mira ambientet sportive në PNL dhe a I keni mjetet e duhura për ti mirëmbajtur këto ambiente?
  • Ambientet sigurisht që mbahen mirë si nga mësuesit e fiksulturës ashtu edhe nga nxënësit e kësaj shkolle.
  • 3. Si nje mëuese e edukimit fizik çfarë u sygjeron nxënësve që kanë dëshirë të vazhdojnë në këtë fushë?
  • Edukimi fizik është i rëndësishëm edhe pse nxënësit e marrin si një mënyrë argëtimi, por ku kamë mirë se një gjë që bëhet me dëshirë dhe pasion. Pavarësisht se këtu nuk kushte maksimale ose nuk vlerësohen aq shumë për një të ardhme sportive nuk duhet të heqin dorë nga pasionet e tyre por të vazhdojnë të luftojnë derisa ëndrra e tyre të bëhet realitet.
Dt:05.03.2020
  • 4. Çfarë aktivitetesh sportive ka kryer shkolla? A ka dale ndonjëherë shkolla në vend të parë në këto aktivitete?Ø
  • Shkolla ka kryer shumë aktivitete sportive gjatë këtyre viteve si përshembull kampionat futbolli mes djemve të shkollës tonë dhe të shkollave të tjera, kampionate volejbolli mes vajzave , kampionate basketbolli dhe gara vrapimi. Gjatë këtyre ndeshjeve kemi shumë raste ku kemi dalë në vendin e parë dhe kemi rrëmbyer kupen me krenari. Rasti më i afërt ishte në maratonën e vrapit “Run For Fun” ku morën pjesë rreth 250 Petroninsa,dhe me krenari them se dolëm të parët.